886
Heerlijke pittige chilli con carne met rode kidneybonen en veel andere groentjes!
Aangepast
aanpassen
reset
| 800 gr | gehakt |
| 3 | paprika |
| 3 | uien |
| 2 teentje | knoflook |
| 2 el. | oregano |
| 3 el. | komijn |
| 1 el. | tijm |
| 1 tl. | kaneel |
| 1 el. | worcestershire saus (optioneel) |
| 500 gr | rode kidneybonen (uitgelekt) |
| 300 gr | bruine linzen (uitgelekt) |
| 1 | chilipeper |
| 500 gr | tomatenstukjes (blik) |
| 500 gr | gezeefde tomatensaus |
| 6 | wortelen |
| 1 | courgette |
| 3 | laurierblaadjes |
Bereiding
1
Snijd de uien, knoflook en chilipeper (verwijder pitjes) fijn en stoof in een kookpot aan met olijfolie.
2
Snijd de wortelen en de paprika's in stukjes en voeg toe.
3
Bak ondertussen het gehakt in een aparte pan.
4
Wanneer groenten zo goed als gaar zijn kan je de andere ingrediënten toevoegen: tomatenstukjes, gezeefde tomaten, rode kidneybonen en bruine linzen.
5
Voeg de oregano, komijn, tijm, snuifje kaneel, worcestershire saus en laurierblaadjes toe. Meng alles door elkaar.
6
Laat het geheel rustig sudderen op een laag vuur. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
7
Voeg het gehakt toe wanneer alles klaar is en meng snel nog eens door elkaar.
8
Serveer met couscous, rijst ...
Nog geen reacties geplaatst. Laat als eerste iets achter op deze pagina...